Sportmassage

De definitie van sportmassage is:
“Het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar, met het doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.”

 

Sportmassage zorgt ervoor dat vermoeidheidsverschijnselen, die het direct gevolg zijn van lichamelijke inspanning (sport, werk, stress), verminderen en brengt de soepelheid in de spieren terug.

De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt veroorzaken pijn of kramp. Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen de spieren sneller en draagt het bij tot een meer effectieve en een betere (sport)–prestatie.

Training en het leveren van sportieve prestaties zijn een constante belasting voor het lichaam. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen. Je één keer laten masseren kan heel prettig zijn, maar heeft slechts een zeer beperkt effect. Afhankelijk van je mogelijkheden is het aan te raden om je minimaal één keer per twee weken te laten masseren.

Naarmate de trainingen/wedstrijden frequenter worden, zal de wenselijkheid tot massage toenemen, omdat het lichaam minder tijd krijgt om te herstellen. Sportmassage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Een sportmassage van de meest belaste spiergroepen duurt minstens 30 minuten.

 

Aanvulling op fysiotherapie

Sportmassage werkt in een aantal gevallen aanvullend op een behandeling van een fysiotherapeut. Oftewel waar de fysiotherapeutische behandeling eindigt, kan sportmassage meehelpen aan een herstel naar optimaal functioneren en kan de laatste stap zijn op weg naar een volledig herstel.

Overleg met de fysiotherapeut of sportmassage ook iets voor jou is.

 

Daarnaast zijn er massages voor ieders comfort: gewoon een massage die ontspanning biedt.

 

Voor alle duidelijkheid: behandelingen die neigen naar iedere vorm van erotiek zijn uiteraard uitgesloten.

 

 

 

© Mijn Welzijn Algemene VoorwaardenDisclaimer