Cranio Sacraal Therapie

Cranio-sacraaltherapie is een behandelmethode waarbij met de handen contact wordt gemaakt met het cranio-sacrale systeem dat het functioneren van het zenuwstelsel reguleert.

 

Je ligt op een behandeltafel waarbij je gemakkelijk zittende kleding aan hebt.

Het cranio-sacrale systeem bestaat uit de omloop van het hersenvocht in de schedel (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum). Dit vocht voert voedingsstoffen aan en voert afvalstoffen af.

De behandeling is erop gericht om deze omloop waar nodig te optimaliseren.

 

Het resultaat is een heerlijke ontspannen gevoel gevolgd door een natuurlijk herstel.

Na meerdere behandelingen voel je je vrijer en energieker.
Na een behandeling kun je tijdelijk een verergering van de klacht(en) ervaren. Dit is een ‘goede’ reactie van het lichaam, dat gestimuleerd is om zijn herstellend vermogen (opnieuw) te gaan gebruiken.

 

Cranio-sacraaltherapie heeft zijn effect bij vele klachten bewezen, zoals bij hoofdpijn, migraine, dyslexie, leerproblemen, nek– en schouderklachten, whiplash, rugklachten, scoliose, artritis,(chronische) vermoeidheid, multiple sclerose, hyperactiviteit, lusteloosheid, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, posttraumatische stress, angsten, aangezichtspijn, huilbaby´s, oorsuizingen (tinnitus), depressie, bekkeninstabiliteit en stress.

© Mijn Welzijn Algemene VoorwaardenDisclaimer